Hogyan leszel profi író?

Hogyan leszel profi író? post thumbnail image

A hagyományos válasz erre a kérdésre az, hogy az ember tehetségesnek születik, sokat olvas, sokat ír, és egyszer csak összeáll neki a szakma.

Ez a hamis információ milliókat fosztott meg az álmaitól, a kultúrát pedig néhány igazán nagy művésztől.

A tehetség misztikuma a különlegesség érzését adja az embernek, amit világképtől függően még meg is ideologizálhat: őt Isten választotta, az istenek ruházták fel a képességgel, különleges genetikai adottságokkal született, és így tovább. Az érzés elringat, de eredményt nem hoz.

Az alapozó képzésünk célja kiszabadítani a tanulót a társadalomban keringő hamis információk börtönéből, és megmutatni neki, hogy mi a valóság. Mi az író, mi nem, mihez kell értenie az írónak, mihez nem, mi az író dolga, és mi nem?

A tanfolyam 9 leckéből és 45 gyakorlatból áll. Elvégezhető 1 hét alatt. A részleteket itt nézheted meg: Az írásmesterség alapjai

A haladó képzésünk célja megismertetni a tanulót az írói mesterséggel, az író rendelkezésére álló valamennyi eszközzel, szakmai fogással, fortéllyal, az írást befolyásoló elvekkel és szabályokkal. Az író az emberi elmével dolgozik, a sajátjával és az olvasóéval, emiatt ez a mesterség törvényszerűségeken alapszik, és nem igaz, hogy sokféleképpen lehet írni.

A tanfolyam 9 jegyzetből áll, a gyakorlatok személyre szabottak. Elvégezhető 2 hónap alatt. A részleteket itt nézheted meg: Íróiskola haladóknak

A profi képzésünk célja az ismeretek összehangolása és készségszintű alkalmazása. Haladó képzésünkön a tanuló mintegy 200 oldalnyi, saját, máshol nem megtalálható tananyaggal ismerkedik meg, aminek következtében elméletben nagyon sokat fog tudni, és bárhol, bármilyen profi íróval jól el fog tudni beszélgetni, de összefogni egységes egésszé ezeket az ismereteket, már egy másik lépcsőfok.

A tanfolyam körülbelül 120 előírt és néhány személyre szabott gyakorlatból áll. Elvégezhető 8 hónap alatt. A részleteket itt nézheted meg: Író akadémia

Valamennyi képzésünk online érhető el. Online mindenre van idő, minden kérdést fel lehet tenni, minden kérdésre választ lehet kapni, mindenki ott és akkor foglalkozik a tanulással, amikor neki megfelel. A gyakorlatokra nincs időlimit, nyugodtan el lehet olvasni nagyobb szövegeket, meg lehet nézni filmeket, azokat végig lehet elemezni, és senki nem nézi az órát.

Rengeteg tanfolyamot tartottunk teremben, és folyamatosan azt tapasztaltuk, hogy mindenhez sokkal több időre lenne szükség. Vannak, akik még elidőznének egy-egy elv vagy szakmai fogás mellett, még lenne két tucat kérdésük, még megnéznének 3-4 filmet, hogy jobban lássák a működését. Online minden tanuló annyi időt kap, amennyire szüksége van.

Duncan Shelley

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kapcsolódó cikkek