A02 – Íróiskola haladóknak

90 000 Ft

Nem tudjuk, mikor született az első szöveg, amely a sztori-írás szakmai alapjait és fortélyait taglalta. A legkorábbi, máig fennmaradt tankönyv a Poétika, melyet Arisztotelész írt, körülbelül 2400 évvel ezelőtt.

Nem tudjuk, voltak-e Arisztotelész előtt mesterek, akik az írás törvényeinek, szabályainak és elveinek feltárására szentelték életüket. Azt azonban tudjuk, hogy Arisztotelész óta számtalan géniusz folytatott kutatásokat a területen.

Kategória:

Leírás

„Profi képzés és egy igazi önismereti utazás.”

Mindaz, amit a történelem tanítói és művészei feltártak az írásról, nem veszett el.

  • Miért kezdenéd előröl, nulláról az egészet, miért akarnád egymagad kitalálni, amit már kitaláltak előtted?
  • Ha pilóta akarnál lenni, vajon megpróbálnád-e magad megtapasztalni, hogy mit mér a műszerfal huszonkét műszere? Vajon magad akarnál-e rájönni, hogyan viselkedik a levegő, különböző magasságokban?
  • Ha programozó akarnál lenni, vajon magad akarnád-e megalkotni az első programnyelvet, nem is ismervén a meglévőket?
  • Ha genetikával akarnál foglalkozni, vajon megpróbálnád-e újra felfedezni a mitokondriumot? Vajon a hosszú téli estéken próbálnád-e kisilabizálni, hogyan kell előkészíteni a biológiai mintát a transzmissziós elektronmikroszkóphoz, hogy a kép kontrasztos legyen?

Minden bizonnyal, nem így járnál el. Eszedbe sem jutna.

Nincs ok, ami miatt megéri elvetni elődeink és pályatársaink tudását.

Az írásmesterség esetében pontosan ez a helyzet.

Egyszerűen csak tanuld meg a szakmát. Nem kell felfedezned semmit. A dolgod csak annyi, hogy alkoss.

Az Íróiskola Haladóknak képzés tovább mélyíti az alapismereteket mind a kilenc összetevő területén, további gyakorlatokkal csiszolható az írói készség. A képzés előfeltétele az Írásmesterség Alapjai tanfolyam.

„Valamennyi témakörhöz úgy fogtam hozzá, mint a kis gyerek a karácsonyi ajándék bontásához: izgatottan és kíváncsian, és sosem csalódtam. És ezek az érzések végig kísértek az egész tanulási folyamaton. Hiszem, hogy, amit az embernek hozzáértő személy tanít és teszi azt úgy, hogy nem kényszerít rá semmilyen ideológiát, nem helyezi nyomás alá a tanítványt, ellenben a széles körű ismeretei révén vett életszerű példákon hozza közelebb a megoldást, az élvezettel lesz a tartós tudás része. Ez az íróiskola pontosan ilyen élményt adott.
Én élveztem és messzemenőkig elégedett vagyok. Amikor egy-egy jegyzetet tanulmányoztam, majd elérkezett a gyakorlatok ideje, mindig dörzsöltem a kezem, hogy de jó lesz ismét próbára tenni a tudásom.” (M.Zs.)

„A haladó tanfolyam amellett, hogy egy igazi önismereti utazás volt, nagyon jól elmélyítette a kezdő tanfolyamon megszerzett tudást. A leckék lényegre törőek és érdekesek, nagyon sok gyakorlattal. Nagyon jól használható tudással lettem gazdagabb. Az írás egy tudatos folyamattá vált számomra. Köszönöm!” (N.L.)

Előfeltétel: Az írásmesterség alapjai tanfolyam

A képzés On-line keretek között zajlik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A02 – Íróiskola haladóknak” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/profiiro/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279