Rólunk mondták

Szeretném megköszönni neked az IRÓAKADÉMIÁT. Mint profi író, és mint profi előadó nekem nagyon nagy segítségre volt a tanfolyam, hogy helyrerakjunk dolgokat.

Az a helyzet, hogy úgy voltam az írással, mint az én ügyfeleim a lezárással, csak érzésből csináltam. Volt valamennyi elképzelésem, de ezt korántsem nevezném fogalmi megértésnek. Attól függetlenül, hogy három sci-fi könyvet írtam, egy szakkönyvet raktam össze, és van 25 db CD sorozatom, az IRÁSRÓL szinte semmit nem tudtam.

Az utolsó előtti képzésen volt egy pillanat, amikor azt éreztem, hogy összeállt a kép, és képes vagyok írni. Ez egy nagyon konkrét ZÁRÓ JELENSÉG volt, amit eddig csak három másik tréner, előadó, tudós szemináriumán éreztem életemben. Mondjuk, ha magamat is beleveszem, akkor 5 embert ismerek, aki képes erre.

Nos, minden elismerésem, hogy összeraktad ezt, Duncan. Nekem nem csak a fejemben tett ez rendet, de az elmúlt idők és a jövendő életeket is kisimította.

Végig olyan érzésem volt, mintha alkímiát tanultunk volna, de voltaképpen azt is tanultunk, mert az ÉLETTEL, a GONDOLATTAL foglalkoztunk.

Szóval, mindenkinek ajánlom, aki nem akar beleörülni a szegénységbe, kudarcba, vagy a sikerbe és a pénzbe.

– Kasza Tamás/Tom Skythe –
Író, tréner, lezárás specialista

Kislánykoromban sokat írtam, azután abbahagytam, nem volt rá időm, nem éreztem, hogy foglalkoznom kellene vele, de mindig bennem volt, hogy egyszer majd! Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az írótanfolyamra: visszaadta a hitemet, hogy foglalkozhatok még az írással. Sőt, úgy írhatok, hogy az kiadható legyen! Úgy érzem, hogy visszataláltam magamban oda, amit elveszetnek hittem: kedvet kaptam az íráshoz!!! Köszönöm!

– Ágnes –

Először arra jöttem rá, hogy nem tudok semmit a regényírásról, néhány elbeszélő vagy dialógusos felvillanástól eltekintve, aztán pedig áldottam az eget, és magamat, mert belegondolni is rossz, hogy miket írogattam volna ezután, ha nem tudom ezeket az információkat. Tényleg köszönöm, hogy részt vehettem ezen a tanfolyamon!

– Erika –

Már a dramaturgián is nagyon sokat tanultam, és most is rettentő hasznos volt. Most már tuti biztos, hogy írni fogok, mert már olyan okos lettem, és olyan sok mindent megtapasztaltam, gyakoroltam. Ezek a tanfolyamok valóban nagy segítséget nyújtanak az íráshoz. Végre megértettem, hogy eddig miért nem sikerült befejezni a könyveket, miért untam meg, miért hagytam abba. Egyszóval, nagyon szuper!

– Edit –

Örülök annak, hogy élő karaktereket fogok tudni behelyezni a készülő könyvembe. Korábban már dolgoztam ezen és nem sikerült jól. Ezt éreztem, ezért is kezdtem előröl megint a könyvet. A dramaturgia és a jellemrajzok is nagyon rosszak voltak, mostantól már tudatosan tudom ezeket felépíteni, tudom, mire kell figyelni. Sokat kínlódtam korábban, hogy is kezdjek el egy regényt; most kaptam egy módszert, ami működőnek látszik, s ezután már csak rajtam múlik a dolog. Logikusan megtanította a regényírás folyamatát. Duncantől épp ezt vártam.

– László –

Végre hozzájutottam azokhoz az alapvető információkhoz és adatokhoz, melyek segítségével tudatosan vághatok neki az írói pályának – a gyakorlatok segítségével összeállt a kép, és most már tudom, hogy sokkal kevesebb akadállyal kell megküzdenem. A tehetség mellé most már eszközök is vannak, ami nagyon klassz dolog. De mindezeken túl, nagyon hálás vagyok azért, hogy újraéledt a vágy, hogy íróként is sikeres legyek. A megszerzett tudás segítségével, erre minden esélyem megadatott.

– Rita –

Ami hasznos volt a számomra, hogy kaptam egy alapot egy történethez, ami szerint tudnék egyet írni. Ha nem is lenne a legprofibb… A másik egy felismerés: hogy az írónak hatalma van! Nagyon nagy. Tudja vezetni az olvasót, növelni vagy csökkenteni az érzelmi tónusát, az élethez való hozzáállását, a világnézetét stb. Nagy kincs, ha értő kezekben van.

– Brigitta –

Nagyon jó volt megtapasztalni, hogy van egy módszer, ahogyan felépíthetek egy írásművet. Kíváncsivá tett a többi tanulnivalóra. Más szemmel nézek ezentúl az olvasmányokra, és filmekre, amikkel szembe kerülök, jobban értem és jobban tudok különbséget tenni a művek között, hogy mitől is minőségi, ami tetszik nekem.

– Zoltán –

Az írással kapcsolatban újabb területtel lettem tisztában, a korábbi elképzeléseim helyett tudatosabb megközelítésre tettem szert, így egy újabb puzzle–darabka került a helyére, egy újabb eszközzel lettem gazdagabb, ami nagyobb örömmé teszi az írást, és közelebb hozza, hogy végre tényleg belefogjak, de úgy igazán. Öröm. Tényleg.

– Szecső –

Nagyon örülök, hogy végre sikerült megértenem, milyen egyszerű a stílus és a stilisztika témaköre, mi a szerepük, és eszközöket is kaptam, amellyel kikristályosítható, finomítható írói stílusom, és önmagam képes leszek elvégezni a stilisztikai feladatokat is a magam alkotta művekben.

– Ferenc –

Részt vettem már más írótanfolyamokon is, de ez az első alkalom, hogy egy teljes rendszert kaptam a kezembe, ráadásul ebbe a régi ismereteket is beilleszthettem. Gyakorlat–centrikus kurzus, ahol így az eszközöket nem csak megismertük, de azonnal alkalmazhattuk is, hogy rögzítse a tudást. Köszönöm!

– Judit –

A sok gyakorlat közül, a tanításba is át fogok emelni párat. Sajnálom, hogy vége, és ‘már mindent tudok’, nincs több tanfolyam. Életrajzi adattá válik, remélem, egyszer, az, hogy itt tanulhattam!

– Anna –

Írónak érezhettem magam.

– Róbert –