Írói tudás felmérése

A könyvkiadók elsősorban az írásművek kiadásához értenek, kevésbé az íráshoz. Ez érthető, hiszen a kiadás nem ugyanaz a mesterség, mint az írás. Eltérő adottságok, más szaktudás szükséges hozzá. Ezért a kiadók nem tudják megmondani, hogy mi a baj egy kézirattal, és az írónak miben kell képeznie magát, hogy írása kiadható legyen, és a kiadás a siker esélyével kecsegtessen.

A kiadók általában azt válaszolják a beküldött kéziratok elutasításakor, hogy „nem a mi profilunk”, tanácsként pedig az olvasást és az írást szokták ajánlani. Ez a „nesze semmi, fogd meg jól” kategóriája.

Az olvasottság nem árthat az írónak, de az írás egészen másfajta nézőpontot igényel, mint az olvasás. Olvasóként nem lehet írni. Az írás, a gyakorlás, szép gondolat, de megértés nélkül teljesen értelmetlen: vajon mire megyünk azzal, ha írunk még öt kéziratot, még ötször elkövetve pontosan ugyanazokat a hibákat?

Az egyik mód, ahogyan az író megpróbálja kitalálni, hogy mit várnak tőle, az, hogy az újabb írásainál megváltoztat ezt-azt, remélve, hogy hátha véletlenül „belenyúl”. Az írásmesterség azonban annyira sokrétű, hogy ennek esélye rendkívül kicsi. És ha mégis sikerül? Sikerült, de nem tudja, miért, nem tudja, hogyan csinálta, és így megismételni sem tudja.

Magabiztosan hinni, hogy jól csinálunk valamit, holott nem, rettenetesen tragikus. Kételyektől szétszaggatva, miközben helyesen tesszük, amit teszünk, ugyanilyen szomorú. Feladni az álmokat, és kicsit meghalni belül, mert nem tudunk rájönni, hogy mi a baj…, ez minden eshetőség közül a legfájdalmasabb.

Vakrepülés-szerűen írni, mások véleményére alapozni, kételyek közt őrlődni, belebonyolódni a sztoriba, túlságosan egyszerű vagy túlságosan bonyolult szakanyaggal előállni, amiből lehetetlen bármit is megérteni – nem méltó egy igazi szakmához, és nem méltó egy profi szakemberhez.

Ennek vége.

A Profi Íróképzés elkészített egy precíz, objektív elemző-rendszert, amely teljes és valós képet ad egy író jelenlegi tudásszintjéről, erősségeiről és hiányosságairól.

Az elemzéshez tudnunk kell, hogy a jelentkező novella, regény vagy szakmai anyag írásával kíván-e foglalkozni. Ha novellákat akar írni, 3 rövidebb novellájára van szükségünk a szintfelméréshez. Ha regényírás a célja, 20 oldal egybefüggő sztorit várunk, egy regény első oldalait. Szakanyagok esetén szintén 20 oldalt kérünk, itt is fontos, hogy egybefüggő szöveg legyen, ne kiragadott szemelvények, és a tervezett könyv elején kezdődjön.

Az általunk összeállított elemzés 6-10 A/4-es oldal terjedelmű, kategóriákba és pontokba szedetten, bemutatva az író erősségeit és hiányosságait, a végén személyre szabott képességfejlesztő képzési javaslattal.

Az írásmüveket a megrendelést követően az alábbi e-mail címre várjuk:

Branding Marketing Kft.

E-mail: info@profi-irokepzes.hu

Az elemzést a beérkezéstől számított 3 héten belül elkészítjük.

 

A06 – Írói tudás felmérése

25 000 Ft

A legtöbb könyvkiadó elsősorban az írásművek kiadásához ért, kevésbé az íráshoz. Ez érthető, hiszen a kiadás nem ugyanaz a mesterség, mint az írás. Eltérő adottságok, más szaktudás szükséges hozzá. Ezért a kiadók nem tudják megmondani, hogy mi a baj egy kézirattal, az írónak miben kell képeznie magát, hogy az írása kiadható legyen, és a kiadás a siker esélyével kecsegtessen.

Kategória:

Leírás

A legtöbb kiadó azt válaszolja a beküldött kéziratok elutasításakor, hogy „nem a mi profilunk”, tanácsként pedig az olvasást és az írást szokták ajánlani. Ez a „nesze semmi, fogd meg jól” kategóriája. Az olvasottság nem árthat az írónak, de az írás egészen másfajta nézőpontot igényel, mint az olvasás. Olvasóként nem lehet írni. Az írás, a gyakorlás, szép gondolat, de megértés nélkül teljesen értelmetlen: vajon mire megyünk azzal, ha írunk még öt kéziratot, még ötször elkövetve pontosan ugyanazokat a hibákat? Az egyik mód, ahogyan az író megpróbálja kitalálni, hogy mit várnak tőle, az, hogy az újabb írásainál megváltoztat ezt-azt, remélve, hogy hátha véletlenül „belenyúl”. Az írásmesterség azonban annyira sokrétű, hogy ennek esélye rendkívül kicsi. És ha mégis sikerül? Sikerült, de nem tudja, miért, nem tudja, hogyan csinálta, és így megismételni sem tudja. Magabiztosan hinni, hogy jól csinálunk valamit, holott nem, rettenetesen tragikus. Kételyektől szétszaggatva, miközben helyesen tesszük, amit teszünk, ugyanilyen szomorú. Feladni az álmokat, és kicsit meghalni belül, mert nem tudunk rájönni, hogy mi a baj…, ez minden eshetőség közül a legfájdalmasabb. Vakrepülés-szerűen írni, mások véleményére alapozni, kételyek közt őrlődni, belebonyolódni a sztoriba, túlságosan egyszerű vagy túlságosan bonyolult szakanyaggal előállni, amiből lehetetlen bármit is megérteni – nem méltó egy igazi szakmához, és nem méltó egy profi szakemberhez. Ennek vége. A Duncan Shelley Kiadó elkészített egy precíz, objektív elemző-rendszert, amely teljes és valós képet ad egy író jelenlegi tudásszintjéről, erősségeiről és hiányosságairól. Az elemzéshez tudnunk kell, hogy a jelentkező novella, regény vagy szakmai anyag írásával kíván-e foglalkozni. Ha novellákat akar írni, 4 rövidebb novellájára van szükségünk a szintfelméréshez. Ha regényírás a cél, 20 oldal egybefüggő sztorit várunk, egy regény első oldalait. Szakanyagok esetén szintén 20 oldalt kérünk, itt is fontos, hogy egybefüggő szöveg legyen, ne kiragadott szemelvények, és a tervezett könyv elején kezdődjön. Az általunk összeállított elemzés kategóriákba és pontokba szedetten, bemutatja az író erősségeit és hiányosságait, a végén személyre szabott képességfejlesztő képzési javaslattal. Az írásműveket a megrendelést követően az alábbi e-mail címre várjuk: Branding Kft. E-mail: info@profi-irokepzes.hu Az elemzést a beérkezéstől számított 2 héten belül elkészítjük.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A06 – Írói tudás felmérése” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük